... KENT U DE AVA AL ?...
proef de verbondenheid tussen oude en jonge veteranen
01 mei 2012
Koninklijke onderscheiding voor Lkol b.d. F.T. (Frits) Dürst Britt

Op vrijdag 27 april jl. heeft Lkol b.d. F.T. (Frits) Dürst Britt ter gelegenheid van Koninginnedag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 27 april jl. heeft Lkol b.d. F.T. (Frits) Dürst Britt ter gelegenheid van Koninginnedag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw W.R.J.M. (Inez) Pijnenburg-Adriaenssen, burgemeester van de gemeente Heerde, reikte het lintje persoonlijk uit. Het betrof een speciale uitreiking in de Officierscantine op de Legerplaats bij Oldebroek (LbO), het hart van de Artillerie. Lkol b.d. Dürst Britt ontving zijn onderscheiding in aanwezigheid van familie, vrienden en Defensiepersoneel. Namens Defensie hield de Wapenoudste Artillerie, Lgen A.J.H. (Ton) van Loon, een toespraak waarin hij de gedrevenheid en de inzet speciaal voor de Artillerie roemde.

Lkol b.d. Dürst Britt zet zich met hart en ziel in voor het Nederlands Artilleriemuseum (NAM) en het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps (ROA). Daarnaast is hij intensief betrokken bij activiteiten voor veteranen, bijvoorbeeld via de Vereniging Oud-Militairen Indië- en Nieuw Guineagangers (VOMI) afdeling Veluwe en de Artillerie Veteranen Associatie (AVA). Ook is hij actief binnen de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapentraditieraad Artillerie (WTRA) en de Korpstraditieraad Veldartillerie KTRVA.

Sinds kort maakt Lkol b.d. Dürst Britt deel uit van het Nationaal Comité 4 en 5 mei van de gemeente Heerde.

Deze bijzondere verdiensten zijn door Hare Majesteit de Koningin niet onopgemerkt gebleven en daarom beloond met deze eervolle onderscheiding.

De oudste en jongste artillerist (jaardag 2011)

Kent u de AVA al?


Voor wie is de AVA?
De AVA is voor veteranen en voor sympathisanten (o.a. post-actieven, voormalig dienstplichtig artilleristen en de achterban)

Wat biedt de AVA u?
Een “thuisbasis” voor u en uw achterban. Kameraadschap, erkenning en waardering, reünieactiviteiten, bijeenkomsten en herdenkingen, toegang tot goede nazorg. Belangenbehartiging.

Sluit u aan bij de AVA!
Proef de verbondenheid tussen oude en jonge veteranen. Ervaar de bekende korpsgeest en kameraadschap. Weet dat uw belangen in goede handen zijn. Met een eenmalige bijdrage van € 10,-- bent u lid en steunt u de AVA.


Erkend door: