... KENT U DE AVA AL ?...
proef de verbondenheid tussen oude en jonge veteranen
10 oktober 2018
Uitnodiging Veteranenlezing

Het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag nodigen u van harte uit voor de jaarlijkse Veteranenlezing op maandag 5 november. Met het thema ‘Relaties onder vuur. Samen aan zet.’ gaat de lezing over de belangrijke rol van het thuisfront in het leven van de veteraan. 

Waar krijgen de veteraan en zijn of haar thuisfront mee te maken in de voorbereiding op een missie, tijdens de uitzending en in de tijd daarna? Hoe communiceer je met elkaar? Op welke manier kan de veteraan samen met zijn of haar thuisfront de ervaringen een plek geven? Deze vragen staan centraal tijdens de Veteranenlezing 2018.

Eén van de sprekers is psychiater Bram Bakker. Met een wetenschappelijke bril gaat hij in op de vraag wat het betekent om verwijderd te zijn van je thuisfront. Wietse Verhaar voert als maatschappelijk werker bij Defensie gesprekken met zowel het thuisfront als de veteraan en deelt zijn ervaringen hierover. Daarnaast krijgen de aanwezigen enkele indrukwekkende thuisfrontverhalen te horen. De lezing staat onder leiding van Radio 1-presentatrice Willemijn Veenhoven.

Met de Veteranenlezing 2018 willen wij kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren.

U bent welkom in congrescentrum de Reehorst in Ede.

Meld u vóór 26 oktober a.s. aan via het webformulier op www.veteraneninstituut.nl/veteranenlezing2018

De oudste en jongste artillerist (jaardag 2011)

Kent u de AVA al?


Voor wie is de AVA?
De AVA is voor veteranen en voor sympathisanten (o.a. post-actieven, voormalig dienstplichtig artilleristen en de achterban)

Wat biedt de AVA u?
Een “thuisbasis” voor u en uw achterban. Kameraadschap, erkenning en waardering, reünieactiviteiten, bijeenkomsten en herdenkingen, toegang tot goede nazorg. Belangenbehartiging.

Sluit u aan bij de AVA!
Proef de verbondenheid tussen oude en jonge veteranen. Ervaar de bekende korpsgeest en kameraadschap. Weet dat uw belangen in goede handen zijn. Met een eenmalige bijdrage van € 10,-- bent u lid en steunt u de AVA.


Erkend door: